2017-11-26 111 views
原來酒吧除咗飲酒之外仲可以食到好好食嘅嘢,好似呢間酒吧除咗有酒飲之外,仲有啲冷盤,例如生蠔或者係巴拿馬火腿,但係佢最突出嘅就係佢哋泰菜都有。見到有生蠔就首先買咗半打生蠔來食,呢度嘅生蠔細細隻,肉唔算太厚,但係食入去個小小嘅鹹,仲好鮮甜,不錯。佢都泰菜唔單止個樣好睇,而且個味道都十分之好。同埋我覺得佢非常有創意,好似你呢道三味蟹,將一隻蟹分析三個唔同嘅味道整出嚟,第一個就係炸蟹鉗,炸到一隻圓碌碌好大隻,好厚肉,入面全部都係一絲絲嘅蟹肉唔係蟹肉碎。另外就係一個蛋白蟹蓋,蛋白蟹個入邊有少少蟹膏嘅味道,蛋白就做到好似蟹肉咁樣,雖然感覺佢嘅味道唔係好似泰式但,係味道都唔錯。我覺得亮點就係呢一個咖喱蟹,因為好多時食泰菜啲人好鍾意食咖喱,呢度嘅咖喱係正宗的泰國味道,咖喱仲配埋新鮮嘅蟹肉,旁邊總會有蒜蓉包可以點埋咖喱醬食tim。另外就係海南雞,泰菜又點少得海南雞呢,呢度嘅雞雖然冇去骨,要自己咬,但係反而咁樣就更加有質感。肉好有咬口,有濃厚雞肉味道,再配埋個油飯,好滿足。呢度除咗有食飯枱之外旁邊仲有長嘅吧枱,如果食飯嘅話我就建議坐返呢啲餐枱,會比較舒服啲,但係又想飲杯酒,三五知己晚餐慢慢嘆,坐吧台都另一

呢度除咗有食飯枱之外旁邊仲有長嘅吧枱,如果食飯嘅話我就建議坐返呢啲餐枱,會比較舒服啲,但係又想飲杯酒,三五知己晚餐慢慢嘆,坐吧台都另一番風味。