2018-08-22 873 views
好景行左咁多年都只係去睇game,原來都有好野食!!!今日朋友帶我黎食雞煲,本以為一般般,因為商場本身都有點頹味~會有好野嗎?上到黎先知原來呢間野咁大,面對勁多人食,好彩兩個人,十分鐘就有台朋友話飲檸茶,問我飲咩,我就跟佢要左檸茶,但原來40幾蚊一杯........上台先知佢有幾把閉!!!用平時酒吧既巨杯黎裝檸茶,檸檬都應該有一個,超誇張!業味香,檸味濃,一試無防,係幾好既,但打邊爐一杯點夠飲~長遠計都係汽水好要左半份中辣雞煲,味道超香。雖然唔係即場煮,但係佢既汁真係超好食,又甜又香雞味而且雞件都幾大舊,啖啖肉,見佢雞汁唔錯,都好期待加湯後既雞湯底安格斯牛,睇落雪花幾靚,幾厚身。煮起上黎牛味濃,又香又嫩夠咬口加上佢甜味十足既雞汁湯底,超正!魚皮超大份,打邊爐必備,薄身脆口,唔錯響鈴又係超大份,放湯一流,尤其呢個雞汁湯!呢都真係偏大份,幾個人黎食好扛,我地兩個人就有點多了墨魚滑,朋友超推介,食落知咩事!!!墨魚大大粒,而且墨魚滑夠彈牙,彈牙魚滑中又有粒粒爽口墨魚肉,口感層次夠豐富!朋友想食豬潤,自己平時打邊爐好少會叫,因為煮內贜通常會搞到成煲都係泡但今個豬潤冇問題0.0 因為餐廳洗得乾淨
好景行左咁多年都只係去睇game,原來都有好野食!!!

要左半份中辣雞煲,味道超香。
雖然唔係即場煮,但係佢既汁真係超好食,又甜又香雞味

安格斯牛,睇落雪花幾靚,幾厚身。
煮起上黎牛味濃,又香又嫩夠咬口
加上佢甜味十足既雞汁湯底,超正!

魚皮超大份,打邊爐必備,薄身脆口,唔錯

響鈴又係超大份,放湯一流,尤其呢個雞汁湯!
呢都真係偏大份,幾個人黎食好扛,我地兩個人就有點多了

墨魚滑,朋友超推介,食落知咩事!!!

但今個豬潤冇問題0.0 因為餐廳洗得乾淨??
但豬潤怕佢唔熟,煮耐d,撈返出黎都老哂了,睇黎有煮得有d技巧,有機會再試~

蓮藕同蘿蔔一早放哂入鍋,等佢慢慢煮,通常我都放到最後食,咁就又腍又入味
蘿蔔冇令我失望,吸哂雞汁味,超正!
蓮藕有點失望,唔夠爽口,而且味道一般

##題外話,覺得湯底唔夠濃可以加蚊要雞汁,我同朋友都加左一碗,超正!!!
但我同朋友兩個人食就有d貴,主要唔知d野咁大份,而朋友又唔係食得多,又咩都想食,搞到點多左
人均都要400.......如果一大班人黎既話250左右應該ok