2021-05-26
中學時期都幾經常幫襯傷心酸辣粉,一嚟價錢經濟又飽肚,學生都負擔得起,二嚟就係可以同同學鬥食得有幾辣🌶 以前同學食到大辣我都敬慕三分,懷疑佢個胃係咩構造🤨 而我每次都係比輸嗰個,淨係食到bb辣,到後來已經接受咗自己只能夠食到bb辣嘅事實🤣呢次嚟到銅鑼灣分店,啲回憶真係翻哂嚟👀 因為第一次食傷心酸辣粉就係嚟呢間分店。呢度環境同以前一樣,座位唔會太逼,仲播住90年代嘅流行歌曲💁🏻♀️望一望餐牌,除咗小食、小菜、小炒、粉麵、水煮套餐外,原來依家有得食雞煲同烤魚😳!價錢都唔算貴,見無乜人叫,我就叫咗半隻雞煲試試佢😏❤️ 重慶麻辣雞煲二人套餐 $199呢個套餐除咗有半隻雞煲,仲可以任揀4款火鍋配料,飲品就另加錢😉 今次我就叫咗bb辣,火鍋配料叫咗肥牛、蟹柳、生菜&薯粉。雞煲啲雞件唔會食骨多過食肉,啲雞都幾入味,帶少少麻少少鹹香,一路滾住食味道就越濃,醬汁就越濃稠,食到最後啲後勁開始嚟料🔥 食完個雞煲就可以叫職員幫你加湯繼續打邊爐,加完湯之後個湯底辣度減低👌🏻 肥牛都幾厚身,食落有嚼勁,吸辣程度較低👀 而蟹柳薯粉生菜嘅吸辣程度係逐層遞進😂最辣係生菜,索哂湯底入面啲辣油,幾過癮!食埋薯粉成餐飯好飽🤰🏻❤️
❤️ 重慶麻辣雞煲二人套餐 $199 呢個套餐除咗有半隻 雞煲,仲可以任揀4款火鍋配料,飲品就另加錢😉 今次我就叫咗bb辣, 火鍋配料叫咗肥牛、蟹柳、生菜&薯粉。雞煲啲雞件唔會食骨多過食肉,啲雞都幾入味,帶少少麻少少鹹香,一路滾住食味道就越濃,醬汁就越濃稠,食到最後啲後勁開始嚟料🔥
❤️ 傷心辣椒油 $29 一入門口嘅時候見到座辣椒油樽山就要咗一罐,啱哂我平時煮麵嘅時候落,或者用嚟點嘢食都得😋 佢個辣椒油無添加防腐劑,有興趣可以買一樽試試👌🏻
本來都唔知呢度有得食雞煲同烤魚,價錢都合理👌🏻 仲有得揀bb辣🤣 食得都幾過癮,飽住咁走🤰🏻