2017-05-13 2155 views
今日真係好大怒氣。母親節,同朋友去呢間餐廳食飯,之前其實週末都會去幫襯,食完飯都會有糖水。點知道今日食完飯,同一個三十至四十歲左右戴眼鏡、頭髮梳埋右手邊的男waitor講,埋單上糖水,佢竟然騙我地話:「今日母親節,要食1000幾蚊套餐先至有糖水,所以無糖水。」食左咁多次,過年都有糖水嘅啦,一聽就係騙人,轉頭問第個中年女waitress, 即刻幫我地上左糖水。其實朋友都話糖水啊算啦,但我真係估唔到宜家香港餐廳服務質素會差到咁嘍。竟然為左自己偷懶,連兩碗糖水都不肯幫客攞,竟然為左咁小嘅事,就可以唔要信用,選擇欺騙消費者,真係覺得有小小失落,點該會變成咁?
今日真係好大怒氣。

2017-05-13
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
Celebration
Mother's Day