2024-03-19
舖頭如其名,入到去好似去咗森林🌳咁,呢間小店主打尼泊爾菜式,食物同環境都幾特別😝,係等食物耐左少少🤏中午嚟既話有lunch Menu, $88起包前菜、主菜以及飲品。當日既daily soup係👉🏼蘑菇湯,都重磨菇味,但唔係超creamy果種;而Daily salad係👉🏼芝士配蕃茄,蕃茄切粒墊底,上面cheese有兩大舊,配埋黑醋食落都多層次。到主菜啦,今次黎係想食👉🏼尼泊爾餃子MOMO,當然要叫呢個啦。如果大家想steam同fried都試既話可以好似我咁叫Half-half,餡料我地揀咗雞肉。餃子上碟係用蒸籠上,MoMo比起平時食既餃子大D、飽滿D、圓D🤣、肉實淨D,蒸既話外型係似小籠包既,不過唔係小籠包咁有咁多湯汁喺入邊,想食得滋味既話記得點中間個辣醬,精華所在😆另一個主菜叫左👉🏼牛扒🥩,估唔到牛扒都整得幾好喎,食落厚身重牛味,本身冇問到我地要幾成熟,但我地覺得呢個色水食落唔會韌,而伴碟係沾有味粉既薯條,細薯條黎,幾脆食得出係即炸🤪。👉🏼Chocolate Lava Cake +$38Cake上面係Vanilla雪糕,成個cake朱古力味好濃😍超鍾意食朱古力醬流心既感覺,係幸福嘅
👉🏼Chocolate Lava Cake +$38
Cake上面係Vanilla雪糕,成個cake朱古力味好濃😍超鍾意食朱古力醬流心既感覺,係幸福嘅滋味❤️
👉🏼New York Cheese cake +38
擺盤有心思,Berry醬不太甜,酸酸地反而唔會搶左cheesecake既味道👅