2019-05-11
喺觀塘做完嘢 又去左附近搵食~哩間餐廳裝備簡約踏實 少少西餐感覺但又有啲茶餐廳風味 破格得嚟帶點樸實 選擇頗多有西式日式 加上價錢大路親民 晚飯時間幾清靜可以傾下計😊-☆ 蒜香白酒藍青口炒意粉 HKD$76聞到有少少酒味幾香,意粉食落濕濕地唔會太乾,落左黑椒辣辣地幾易入口,藍青口都算彈牙有口,不錯吃👌-☆ 日式咖哩流心芝士漢堡飯 HKD$72漢堡厚實有肉汁,漢堡高質肉味香濃👍,內裡切開非常流心,芝士有如心太軟咁不斷湧出,芝士味亦出色。至於咖哩似港式咖哩味道,日式咖哩正常應偏甜,少少失色做唔出嗰種味道,幸好流心漢堡挽回不少分數。-☆ 加州卷 HKD$45餐廳好特別有得食壽司刺身,加州卷比想像中新鮮好味,餡料有蟹柳蛋同青瓜絲,蟹籽十分脆口咬到索索聲,估唔到都幾高質,抵讚👍。-☆ 吉列廣島蠔 HKD$48/4隻熱辣辣外層香脆炸粉唔會好厚,廣島蠔大大隻幾軟熟,配埋側邊既沙律菜一齊食無咁油膩,幾好食👍。-☆ 蘋果果醋&紫貝天葵蘆薈冰糖雪梨 HKD$23/$27酸酸甜甜幾醒胃,前者味道較酸,後者有蘆薈粒幾特別,可以一試。-◇ 總括而言味道尚算滿意,特別日式食物猶為出色,性價比頗高,附近
☆ 蒜香白酒藍青口炒意粉 HKD$76
☆ 吉列廣島蠔 HKD$48/4隻
吉列廣島蠔
☆ 蘋果果醋&紫貝天葵蘆薈冰糖雪梨 HKD$23/$27
◇ 總括而言
味道尚算滿意,特別日式食物猶為出色,性價比頗高,附近返工既朋友不妨一試👏。