2016-05-09 382 views
同友人係附近食完晚飯後,大家都意猶未盡想食返碗中式糖水,友人提議到呢間傳統出名既中式糖水鋪,見門口張貼既價錢相當便宜,當然即刻入去試啦!!9點呢個時間雖然唔係咩繁忙時間,但依然坐到8成滿,仲見到不斷有好多人外賣添!店內全部都係十幾二十蚊碗,您話而家有咩地方會有咁平既糖水丫!我叫左碗紅豆沙食,其實見佢有好多唔同選擇,但即使係簡簡單單既紅豆沙,一食就知間糖水鋪既質素。紅豆沙($14):份量唔會因為平而減少,呢樣第一時間要讚架啦~味道方面,試完第一啖己經知道係一碗高質既糖水~甜度適中,而重點係入面又有多蓮子又有多渣,唔會淨係得水,而且食得出淡淡既果皮味,唯一係個人比較中意起沙既紅豆沙,呢到就唔算太起沙,但一樣好味同吸引,$14買到一個滿足既糖水夜,為我同友人既晚餐畫上左完美既句號~友人既綠豆沙($14)我貪心鬼試左友人既糖水都好多啖,綠豆沙同樣唔會太甜,食完有清涼既感覺,趕走左本身食晚飯油膩既感覺,好舒服絕對會再ENCORE

紅豆沙($14):

友人既綠豆沙($14)

絕對會再ENCORE