2018-06-09 171 views
日本野真係百食不厭,同朋友兩個人今次就揀咗尖沙咀二間爐端燒到一試成日聽人話,食一間日本野嘅玉子燒,就試得出佢嘅真功夫,我哋嗌左名太子玉子燒,蛋煎得好滑,唔洗點樣調味,配埋中間嘅明太子味道啱啱好之後就梗係叫我地最鍾意食嘅海膽啦,其實價錢都算幾平,佢雖然唔係話好creamy,但真係好鮮甜,依個價錢10分抵食黎之前已經見到有好多人食燒蟹蓋,以前第一次係喺日本食,返嚟香港試咗幾間都覺得食唔返嗰個味道,依一間同日本既味道最接近!一人一個好味嘢食花多眼亂,唔想自己揀,所以就嗌咗壽司拼盤,最出色係吞拿魚,肥美,入口即溶海膽忌廉蟹肉薯餅,蟹肉連埋薯仔炸,唔會話好肥膩,而且薯餅炸得啱啱好,外脆內軟嗌多個鵝肝壽司,鵝肝切得唔會好厚,煎得好香口,一放入口即刻溶化依度仲有好多串燒選擇添

依度仲有好多串燒選擇添

• 北海道甲羅燒