2023-03-24
近期好多FD推薦哩間九龍坎火鍋,話唔會比深圳食開果幾間火鍋店差,咁一定要試試。店鋪裝修得幾有特色,坐低即刻送上茶水水果,服務唔錯。小料台幾豐富,最特別係有韭花醬,相信大部分FD都沒食過,都幾有風味。三國演義鍋(輕成都口味,番茄和菌湯),牛油鍋唔算好辣,對於我這種鐘意食辣啲黎講,只算微辣,不過啱曬我啲FD。Tina小郡肝,全部用竹簽串住,好像食串串咁。郡肝唔怕煮得耐,食落都係好脆口。九格格,哩個好豐富,有毛肚,黃喉,蝦,魚片等,啱曬每樣都想試,但食得唔多啲女仔。食材食落都好新鮮,最特別係魚片,片得好薄身,入口即化,同埋冇骨,好驚喜。老林腰片,腰片入口一D都唔腥,處理得好好。喵喵王五花肉,名字幾得意,五花肉肥瘦均勻,微微燙下已經可以食。鹵雞爪,宜家內地好流行滷味火鍋,想食好耐,香港始終沒見到。今次見到即刻叫埋,雞爪一定要放到辣鍋,嗦曬辣湯辣味,食落雞爪軟糯鹹香辣,真係超好味,超級推薦!高鈣羊肉,羊肉食落唔會覺得膻,同埋會食到軟骨,口感很特別。鵪鶉蛋,半份鵪鶉蛋有1X粒,仲要只賣2X港幣,良心價啦。鵪鶉蛋一定要早D丟落湯底,煮到皮都嗦曬湯汁味道就好味啦。哩間火鍋食完真啲feel到店家誠意,食
老林腰片,腰片入口一D都唔腥,處理得好好。
高鈣羊肉,羊肉食落唔會覺得膻,同埋會食到軟骨,口感很特別。
哩間火鍋食完真啲feel到店家誠意,食材新鮮,價格合理,同埋保留返內地原汁原味口味,難怪更多FD推薦啦