2016-09-01 1770 views
同兄弟食飯個個人都係無底深淵,一定要食仼食,行過見呢間新開同晚市做優惠夠平,所以就試下。我地七點三到就好多人,好彩咁岩有位。坐低位置都寛闊,同枱面都乾淨企理,無污穢。坐低後會上開胃菜同生菜,都係泡菜酸瓜大豆芽之類。全部都好濃味。我地額外加左兩個premium menu 的肉。分別係烤特級雪花牛肉同黑毛豬後頸肉。特級雪花牛肉分量好多,至少有25件,每塊唔會切到薄,有接近一厘米厚。牛肉的油脂分佈勁靚,夠多脂肪同唔會有筋的位置岀現。燒落去我係燒40秒至50秒,就會有8成熟,真係好夠稔同好重牛肉味,無雪味,唔需要落五香粉,只係點少許豆瓣醬味,會食到原汁原味,結果只係十分鐘就食曬,差d要叫多點,無得頂。另一個的黑毛豬後頸肉,上碟果時就係一件仲個大個手的肉,有好多豬的筋,煮果陣真係要好耐,因為有1吋厚,要d時間。煮熟後要用剪刀剪成小塊,純肉的地方都幾稔同幾香肉香。但係筋的地方真係咬唔到,所以有3分1的地方食唔到,加上無經調味,要d麻油同醬汁先夠味。叫唔叫就見人見智。食左個烤豬肉,距調左味,夠曬咸但會有少少甜甜地,個味整得幾好,再自己包埋生菜,夠健康同無咁油,大家可以試下,因為生菜都幾fresh同脆

食左個烤豬肉,距調左味,夠曬咸但會有少少甜甜地,個味整得幾好,再自己包埋生菜,夠健康同無咁油,大家可以試下,因為生菜都幾fresh同脆,好match,可以用雞肉同五花腩都得。

係熟食方面,食左煎餃,外皮煎得360度都好脆,入面係艽菜同肉,好香口同細細隻,唔會飽肚。

另外的係海鮮純豆腐辣湯,入面有d八瓜魚同蝦粉,好似食到有帶子。加上豆腐夠曬夠曬滑,唔會粉曬。味道有d辣辣地但係正常的,唔會咸同有d海鮮鮮味,煲得幾好。

最後的爐邊蛋記得落芝士,會好正拉絲!
同like埋距facebook仲有果酒送,甜甜地無咩酒味,解喝!

要讚下服務態度,因為距新開無手忙腳亂仲會留意下你d肉的大小,會幫你剪細,好nice 。一定會再去,好好食,肉夠新鮮。
2016-08-30