2019-08-02
哩間係我都好喜愛既餐廳,好少可會有餐廳咁大膽以蒜頭做主題,連甜品都加入蒜頭蒜蓉包係前菜,餐廳送嘅,免費嘅,可惜唔係新鮮,又凍又硬,唔係好咬得開,所以食咗兩啖就放棄左然後叫咗一杯芒果味水果茶,因為之前飲過知道好大杯,所以叫咗一杯兩個人分享,水果茶唔係太甜,有淡淡芒果嘅香味主菜今次叫咗個最高級嘅韓牛蒜山鐵板燒,果然係韓牛,勁重牛味,無筋,好香好香,加埋烤蒜,好夾呀,一口氣食哂所有炸另一個主菜我哋叫咗一個以前食過嘅意粉,忌廉蟹肉龍蝦意粉。味道有以往嘅水準,龍蝦同蟹肉好足料,加埋淡淡的蒜香,又夠多汁,意粉嘅軟硬度啱啱好,每次一定會叫。最後叫左一個蒜味奶凍,蒜味加奶油我就麻麻,不過剩係食奶凍係好味既,好香牛奶味,又夠滑賣單900蚊左右,但係係非常飽,其實3個人食都夠,食後一日個口都係充滿蒜味,如想避免口氣可適量食用