2019-05-02 489 views
元朗食甜品既地方有好多,但洪水橋呢間大飯糖,就成為我同屋企人朋友最愛。個人覺得洪水橋入面無乜地方特別好行/特別好食既餐廳,所以唔係住洪水橋既話,要食佢就要特登入去,都幾唔方便。佢既甜品都幾大個,所以我地4個人叫左3個share!1.超級榴槤山 ($78)榴槤綿綿冰+榴槤果肉蓉+小丸子+透明涼粉鐘意食榴槤既一定超愛佢,因為真材實粉榴槤,味道唔係假既味,彷彿以為自己食緊真係榴槤!小丸子亦煮得岩岩好,好彈牙!雖然我大愛呢個甜品,不過由以前好似$6x,今次食己經加價到$78 ,價錢真係有d太貴啦!2.焦糖燉蛋+3.6 牛乳雪糕($46)呢間既焦糖燉蛋,係我食過數一數二好食既焦糖燉蛋! 蛋味夠,而且好creamy,夾埋上面既焦糖,一流呀!3.6 牛乳雪糕亦係我必推既!奶味好濃好正!3. 芒果爺爺($65)呢個甜品真係好特別,佢個底係新鮮既椰汁jelly,上面有好多芒果同3.6 牛乳雪糕,呢個甜品好rich,唔食到咁上下,都食唔到底下既jelly。椰汁jelly清清甜甜,同雪糕芒果都好夾,有耐性既可以食完jelly再"不"d椰肉黎食,多重享受。overall黎講3個甜品都係好食既,只係價錢唔平,o

1.超級榴槤山 ($78)

榴槤綿綿冰+榴槤果肉蓉+小丸子+透明涼粉

2.焦糖燉蛋+3.6 牛乳雪糕($46)

3. 芒果爺爺($65)

overall黎講3個甜品都係好食既,只係價錢唔平,overall都$50以上一個人!
2019-04-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Last Night Supper)
  • 芒果爺爺
  • 焦糖燉蛋+3.6 牛乳雪糕