2018-10-14
.秋意濃嘅十月去打邊爐就最好不過。今次嘅餐廳有啲新意思,同傳統火鍋有少少分別。.火鍋 • 餐廳提供菌王、番茄、藥膳同麻辣四種湯底,我揀左麻辣(中)同藥膳嘅鴛鴦鍋,兩個湯底都好味。叫完湯底之後,即刻有靚女侍應親自調火鍋醬,佢麻油同蠔油醬撈埋,用嘅係自製嘅罐裝麻油,好香。.串串 • 店內嘅火鍋串串係要自己出去揀嘅,就好似係串串放題咁,每一支竹籤盛惠$5 。基本嘅火鍋料都可以喺大雪櫃度見到,佢仲有一啲醃製過嘅肉類,有我最中意嘅金菇肥牛、五花腩,總共食左44串。.色碗碟 • 好似迴轉壽司咁,唔同色嘅碟代表唔同價錢。特別推介佢嘅生菜同埋墨魚,墨魚食落有驚喜,好鮮甜。.餐名: 火鍋加配料價錢: 人均 $300-400評分: 8/10餐廳: 串王之王 - 正宗成都串串火鍋 (尖沙咀)地址: 尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
餐名: 火鍋加配料
價錢: 人均 $300-400
評分: 8/10
餐廳: 串王之王 - 正宗成都串串火鍋 (尖沙咀)
地址: 尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖