今日係星期六,要去荃灣接女友放工,順便喺附近食個午餐。佢推薦左開張無耐既亞萊嘜嘜,話之前已經食過一兩次,而且好好食好正bla bla bla 咁就即管一試啦去到正值繁忙時間,但因為地方大既關係,唔使等已經入得,仲有得坐窗口位添呢個係女友點既,首先湯底好重椰奶味,辣味只佔好少比重,所以佢又飲左一大半,而且無乜口乾既感覺;豆卜好大舊,肥牛整得好淋亦無雪味,而米線份量充足,抵讚至於青咖哩就係我既,加左好多椰奶所以一啲都唔辣,而且仲好香添,撈飯無得輸;特登加5蚊轉牛腩,炆得好淋亦唔會有大陣蘇味呢次女友果然無介紹錯,又平又靚又正,佢仲話荃灣仲有好多出色美食添,睇黎要多啲過黎呢頭喇😙

喇沙肥牛湯米線

青咖哩牛腩飯

2018-03-03
$51 (Lunch)
喇沙肥牛湯米線
青咖哩牛腩飯