2019-02-14 165 views
心血來潮興起,和妹妹突然想去打邊爐,便想起搵將軍澳海濱長廊附近,最就腳的一間火鍋店。本來係OpenRice見到食評幾好,所以就想試一試。我哋係星期六,入座時間係7:30pm, 係星期六一個繁忙時段晚餐,店內座位只坐滿一半,心想已經覺得有一啲問題。開始點餐,見有一個養生鍋,只看餐牌不明白是什麼,一問之下原來是一個用菇造成的湯底,聽上去好似真係幾養生,所以就試試。但係點知拎出嚟的,只是一堆草菇和幾條竹笙的清淡湯底,食北去一啲味都無!然後忍不住自己加鼓油辣椒調味!然後我哋再見到有肥牛,心想$230嘅肥牛應該質素不錯,但是原來好肥,好薄,亦不新鮮的肥牛!繼續上菜的就係蔬菜藍,size 細又貴,無特別!其後在上菜的係新鮮即炸的響鈴和墨魚滑,全餐我唯一覺得OK的就是呢兩味。喺將軍澳一個好僻嘅地段開的火鍋店,食物又不是特別好,環境又擠迫,完全冇賣點,到底可以點樣維持下去?本人下次一定不會再光顧!

本人下次一定不會再光顧!