2021-06-22 120 views
今日同老公諗住食西班牙菜,見近近地就去左樓下呢間餐廳叫左個西班牙海鮮飯(regular size $288)諗住西班牙海鮮飯正常都係二人分量,而且成300蚊,斷估唔會太小。點知嚟到勁枯寒!大蝦都冇一隻,得d蜆,魷魚同埋蝦仔,帶子都只係得一粒!青口都冇!海鮮嘅味道仲要似白烚,一啲都唔香飯底用龍蝦煮,但味道非常之淡,重點係份量非常之少,只有超級薄的一層飯!自問一個人都食得哂,估計成碟只得一碗飯!我同老公兩個完全唔夠食!$288唔知食左啲乜個西班牙薯仔蛋餅,完全冇味,想想落鹽調味,但係攞咗兩罌鹽都撒唔出,蛋超乾,薯仔唔夠腍,中間話有啲西班牙肉腸,所以入面有啲紙狀咬唔爛嘅衣,個人覺得唔似肉腸嘅衣,唔知係啲乜嘢嚟,但係咬唔爛好似紙皮嘅質地!感覺非常差!成間野食物唔好食,定價又貴,份量又少,行去利東街食西餐好過!!完全唔明白點解會有咁多好評!
今日同老公諗住食西班牙菜,見近近地就去左樓下呢間餐廳

叫左個西班牙海鮮飯(regular size $288)