2007-08-06 15 views
尋日我個靚靚女朋友話要去彩虹食糖水, 咁下晝就去啦. 一排冇去, 發覺鋪面擴充左, 睇下個Menu, 原來價錢都擴充埋, 以前十零蚊一個糖水, 宜家救膽死賣廿幾三十蚊. 招牌貨rainbow 賣$25, 松記有類似o既幻彩明珠只不過係賣$15. 楊枝甘露佢要$25, 松記只收$18, 真係貴得無理頭.最後點左楊枝甘露($25)同海底椰涼粉($20). 楊枝甘露普普通通, 我覺得杰左D, D 西米好似冇過清水咁. 海底椰涼粉竟然有冰墊底, 我又唔係叫涼粉冰, 涼粉咁cheap o既野都要慳?身為大埔友, 實在好想支持下D 街坊小店, 不過呢間野直係好唔掂, 加價加到好似要報仇咁, 服務同食物又不能做到與價錢並進, 想我再去都難.做生意要有heart, 否則由朝到晚播聖詩都冇用.
尋日我個靚靚女朋友話要去彩虹食糖水, 咁下晝就去啦.

做生意要有heart, 否則由朝到晚播聖詩都冇用.