2023-06-30 286 views
📍大和堂cafe, 九龍城🇭🇰今次係老公suggest嚟九龍城大和堂試一試, 好好介紹, 做到嘢喎! 😆👍🏻呢間café係由1920年代開業嘅中醫館改建而成, 保留咗年代感得嚟, 成件事又係乾淨光鮮, 亦坐得好舒適, 好喜歡!🥰而且實在係樣樣嘢都好好食, 亦好有特色, 兩兄妹都食唔停口😋🤤🍌🥞自家製反沙合桃熱香餅配焦糖香蕉 $88兩件小朋友至愛嘅熱香餅👦🏻👧🏻 基本上係俾佢兩個K.O.咗, 我同老公就負責食個反沙合桃, 超級正, 反沙芋食過好多次, 反沙合桃真係第一次, 原來係work咖!😍🧡🐔雞蛋仔與雞(西檸汁) $118一上枱, 個視覺效果已經係好吸引我, 同埋佢份量真係超級多!🤩 變相我覺得都幾抵食 同埋個炸雞好好食呀OMGGG 好脆好juicy好香口!! 跟個西檸汁甜甜酸酸咁真係勁match!! 十級推薦呀 🙌🏻🙌🏻🙌🏻🦐🍝有蝦嘅蝦籽麵 $168睇個樣以為佢係一般虎蝦意粉 (最近真係成日食LOL) 食落就知佢係用咗粗身嘅蝦子麵代替意粉, 又真係好夾, 完全零違和感喎, 仲特別爽口, 亦多一重蝦子鮮味! 🫶🏻雖然為咗食呢餐我係等咗等咗45分鐘😶‍🌫️ 當日係星期日, 咁岩我到嘅時候
📍大和堂cafe, 九龍城🇭🇰

🍌🥞自家製反沙合桃熱香餅配焦糖香蕉 $88

🧡🐔雞蛋仔與雞(西檸汁) $118

🦐🍝有蝦嘅蝦籽麵 $168

雖然為咗食呢餐我係等咗等咗45分鐘😶‍🌫️ 當日係星期日, 咁岩我到嘅時候剛剛坐滿咗, 我又一家四口, 等位等得特別耐, 但食完又真係覺得值得等待, we will be back !! 💃🏻🕺🏻
  • 雞蛋仔與雞
  • 有蝦嘅蝦籽麵