2022-03-28 474 views
葵廣一值都喺我最鍾意掃街嘅地方☺️自從疫情開始都真喺好少嚟食野,不過機緣巧合之下再次嚟到葵廣,一上到2樓就見到一間新開嘅店而且散發一陣陣香味,原來係鯛魚燒😍見到都幾多人買,重點喺圖片同實物一樣咁吸引,所以都忍唔住買來試吓😆雙件酥皮鯛魚燒 $34❣️炙燒奶黃鯛魚燒呢款係佢哋店舖其中一款人氣之選,鯛魚燒嘅表面有一層奶黃醬,另外加咗糖再用火槍燒,營造左一個焦糖表面,賣相吸引😍 鯛魚燒質地食落偏向挺身軟熟,某啲位置微微脆,香濃嘅奶黃味道喺口腔入面徘徊🤤超正!個人覺得唔會好膩,重點係鯛魚燒夾心真係有蛋黃碎喺到!最值得一讚嘅係香味同味道係成正比🤩❣️鹽燒芝士脆皮鯛魚燒表面同樣放咗吉士醬再加糖燒至焦糖面,燒嘅時間拿捏得好好👍🏼唔會有燒焦嘅味道,另外加咗芝士粉係面,鯛魚燒中間夾住煙靭嘅麻薯加芝士,即使有咁多唔同味道嘅配搭但都仲食得出芝士嘅鹹香 讚😋整體嚟講會比奶黃鯛魚燒膩小小🤏🏼但都係一個唔錯嘅選擇🥰❣️美祿恐龍琥珀珍珠牛乳 +$18美祿同牛乳嘅味道比較平均,加上底部有煙韌嘅珍珠同表面嘅美祿波波,口感更豐富,但如果你唔係立即飲就建議要小冰😙❣️莓果森林琥珀珍珠牛乳 +$18個人幾中意呢杯,酸酸地嘅莓果加上牛乳

雙件酥皮鯛魚燒 $34
❣️炙燒奶黃鯛魚燒

❣️鹽燒芝士脆皮鯛魚燒

❣️美祿恐龍琥珀珍珠牛乳 +$18

❣️莓果森林琥珀珍珠牛乳 +$18
個人幾中意呢杯,酸酸地嘅莓果加上牛乳,味道有啲似乳酪,加上珍珠增加咬口,絕對係唔錯嘅選擇🤤
2022-03-26
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)