2018-04-15
朋友係外國返香港,約左星期五晚收工食飯,佢住元朗話屋企附近好似有間唔錯既西餐廳!咁我就入元朗跟佢試下啦!朋友book左7:30 , 餐廳留左張窗邊既卡位比我地!餐廳有set dinner ,有2人套餐,可以散叫menu 既野食! 我地為左可以食龍蝦汁伴花蝦意大利飯揀左2人套餐!我地揀左一個頭盤,一個沙律,一份安格斯肉眼扒,一份龍蝦汁伴花蝦意大利飯!另外追加左餐廳2週年既$1美食大放送,我地要左2份香蒜包糠焗扇貝!好底呢!🤣🤣安格斯肉眼扒我哋要medium,肉眼扒煮得啱啱好,扒既肉質都好鮮嫩好有肉味!龍蝦汁伴花蝦意大利飯有一隻大虎蝦三隻大花蝦,意大利飯好香龍蝦汁味,仲有雜菌一齊煮👍🏻👍🏻飯煮得唔會太硬或太爛!香蒜包糠焗扇貝雖然只係 $1,但都一啲都唔求其,原隻焗出嚟嘅扇貝都好香甜!整體來講,餐廳環境同食物都唔錯喔!係一個傾計嘅好地方!
整體來講,餐廳環境同食物都唔錯喔!係一個傾計嘅好地方!