2023-03-30 514 views
Friendship never ends, 今晚就同老同學一齊食餐飯 , 傾下啲那些年的事。我哋去佐「逸月軒」叫咗個「海鮮二人餐」。海鮮二人餐,菜色如下。燒鵝拼叉燒王,叉燒燒到好香口,又軟又淋,係半肥瘦好好味 ;燒鵝皮脆肉香,好嫩滑,比元朗啲街邊嗰啲燒味舖好味得多。蒜蓉炒菜心,蒜頭炒得好香,夠鑊氣菜,心鮮甜,夠油水。古法蒸龍躉斑件,龍躉皮好好食,龍躉肉又香又滑又夠嫩,有魚味,唔係太油膩,都唔係好多魚骨。蒜蓉粉絲蒸鮮元貝,元貝好新鮮,加埋蒜蓉粉絲,真係一流,好有鮮味。上湯焗波士頓龍蝦伊麵,賣相好見得人,龍蝦大大隻,又厚肉好有龍蝦味,上湯好正,夾埋個伊麵食,真係好豐富,豪華感爆燈。最後仲有兩個甜品送真係100分 友誼都是一百分!!

我哋去佐「逸月軒」叫咗個「海鮮二人餐」。

海鮮二人餐,菜色如下。

蒜蓉炒菜心,蒜頭炒得好香,夠鑊氣菜,心鮮甜,夠油水。

最後仲有兩個甜品送真係100分
友誼都是一百分!!