2018-07-26 673 views
俗語話:<男人的浪漫,豆腐火腩飯;女人的浪漫,刺身加舊飯>可見男同女無論對浪漫還是食的要求都各有不同。😏😏😏要搵到一個地方有得食又男同女都覺得休閒放鬆嘅,一啲都不容易。最近觀塘的<中海日昇中心>開了很多新餐廳,身為官塘人的我當然不甘後人要試勻每一間。行到入商場地下的盡頭竟然有間超大的餐廳叫<板上>唔單止地方寬敞坐得舒服,最神奇嘅係除咗食物外仲有啤酒🍻有咖啡☕又有蛋糕🍰!真係無論男定女都必定有樣野岩你!!餐廳地點方便,而且內裏非常寬敞坐嘅位置都好舒服,最啱三四個朋友一齊嚟食下嘢,坐下,傾下。最舒服係冷氣夠,而且由於餐廳唔係密封環境,所以唔會焗住D<凍氣>焗到死死實實的凍,流動嘅冷氣真係好舒服。頭先提過有咖啡☕,絕對唔係hea啡,真係有咖啡機喺度即磨即沖。啤酒都唔係罐裝, 即斟即打氣先叫新鮮的嘛!🍻🍻🍻不過炎炎夏日🌞,梗係飲啲超凍嘅嘢透心涼一下啦!!要沙冰🍧定特飲好呢??<荔枝汁梳打>最後都係決定要荔枝梳打特飲香甜嘅荔枝梳打水仲on top加埋玫瑰花花瓣,好飲得黎又靚靚。<蒜香三文魚X照燒雞>日

啤酒都唔係罐裝, 即斟即打氣先叫新鮮的嘛!🍻🍻🍻

荔枝汁梳打

<荔枝汁梳打>
最後都係決定要荔枝梳打特飲

蒜香三文魚X照燒雞

<蒜香三文魚X照燒雞>
日式便當的感覺,三文魚香煎後加上蒜香更添美味,滑雞塊加上照燒汁後不但不會肥淋淋,而且肥膏不多絕對適合我們這些愛美的女士。

蕎麥冷面

<蕎麥冷面>
如果像我一樣不喜歡珍珠米的話,還可以加錢轉配為蕎麥冷面,還配有酸酸的醬汁,越吃越開胃。

伯爵茶海綿蛋糕

<伯爵茶海綿蛋糕>
人哋話甜品係完全不占位置的,我完全同意。

鬆軟嘅海綿蛋糕有著淡淡嘅伯爵茶茶香,清淡不死甜,味道很好。

可以慢慢坐慢慢吃,現代人最擔心當然係電話冇數據同冇電。

呢度有免費wifi同插頭,如果自己冇帶線仲可以免費借用充電線,呢個地方真係冇得頂。
2018-07-22
荔枝汁梳打