2024-08-04
今日午餐嚟到馬鞍山搵嘢食,被呢間標榜火鍋配料、飲品同甜品都無限量供應嘅餐廳吸引過去~佢哋嘅menu真係好豐富,係一人一鍋嘅自助火鍋🤩 菜單有好多種選擇,搞到我呢個選擇困難症患者真係好愁啊⋯⋯最後我揀咗$229嘅「一鼎殼飼牛」,入面有令我無法忘懷嘅澳洲純和牛~和牛嘅肉質十分嫩滑,鮮嫩多汁,真係入口即化啊🥰仲有湯底有8種選擇,我揀咗QQ骨膠原湯底。呢個湯底係用豬骨熬製而成,味道真係夠香夠濃,口感十分濃稠但係又唔會太油膩,令人想一口接一口咁飲👍🏻話係一人一鍋嘛,朋友就揀咗同我唔一樣嘅湯底,佢揀咗特別嘅燻鰹魚湯底,呢個湯底真係非常獨特,有陣濃郁嘅燻香氣但係又能帶出鰹魚嘅鮮味,好鬼正喔!呢間店仲供應咗各式各樣嘅小食,我點咗煉奶炸油條同三星蔥燒串花枝,我同我朋友食到真係飽到走唔郁,非常推薦大家嚟試吓,好抵食啊~