2016-09-04 595 views
今日陪朋友出省去沙田同馬鞍山搵鴨, 因為朋友好鍾意P鴨仔, 但相關活動好少, 難得今次大型商場有佢鍾意的公仔, 所以就做陪客, 搵完之後另一位住沙田的朋友帶搵食, 來到這家平民西餐廳, 都已經有好多人等位, 但都算叫得快, 望下門口個餐牌, 價錢唔算太貴合理, 諗定食咩坐底就叫!!!紅粉菲菲荔枝蘆薈茶~~~先來這個PIZZA餐送的特色飲品, 荔枝味都幾重, 仲有蠻多的蘆薈粒可以吃, 鍾意清新氣味的朋友可選……輕盈芝士磨菇奄列餐($58)~~~ALL DAY BBF的什麼都有, 我地最鍾意食, 樣樣齊!! 有芝士磨菇奄列 (略覺得蛋唔夠滑, 料少了少少)、法蘭克福腸(幾皮脆)、煙肉、燒蕃茄、薯餅、粟米粒(加埋少少牛油好點)、雜菜沙律、茄汁豆、厚多士(唔錯, 應該係有少少麥包成份), 大致上平均!!蕃茄扭粉拼特色風味豬頸肉($56)~~~好似一個早餐或常餐的感覺, 蕃茄味唔算好濃, 但個炒蛋比起ALL DAY BBF那個滑, 而且豬頸肉都幾香口, 加上少少辣的汁, 蠻不錯!!!環遊世界薄餅+榴槤薄餅(半半) ($84)~~~檳城榴槤製的, 還好有一位朋友唔食但可以聞,如果有唔聞得的朋友咁就
紅粉菲菲荔枝蘆薈茶
輕盈芝士磨菇奄列餐
蕃茄扭粉拼特色風味豬頸肉
環遊世界薄餅+榴槤薄餅(半半)
環遊世界薄餅+榴槤薄餅(半半) ($84)~~~檳城榴槤製的, 還好有一位朋友唔食但可以聞,如果有唔聞得的朋友咁就唔可以叫, 因為一上枱那股味都幾大, 混左芝士同粟米粒, 拉上來可以拉到一絲絲芝士, 吃入口就感覺到芝士同榴槤的結合, 原來蠻不錯, 有些位還能吃出榴槤溶的味, 好似吃緊蠻熟的榴槤肉的樣子, 當然我覺得芝士比例較多, 但很match很好吃, 無叫錯!! (不過要熱食, 凍左的話榴槤味唔太出, 就只有餘下的芝士感覺~~); 對比著榴槤pizza, 另一半其實料都不少, 而且蕃茄味都濃, 但就相對地比比下去, 那個交比不吃果王的朋友KO…….
多謝朋友的介紹, 我們又吃飽飽之後再戰沙田搵鴨再去睇戲, 滿滿的一天行程, 吃飽飽是道理, 呵呵!!
2016-08-20
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$68 (Lunch)
環遊世界薄餅+榴槤薄餅(半半)