2024-01-04 168 views
各位食友啊,今次要同大家掃一掃紫陽麻辣廚房嘅川菜噃!先講講萵筍炒臘肉,啊嘛,嗰個萵筍爽口到不得了,係那種咬落去“嘩嘩”嘅口感,佢同臘肉嘅鹹香味咬合得就好似天生一對噉!🤩 臘肉微微帶點油光,入口即溶,真係欲罷不能!再嚟落個水煮桂花魚嘅感受,如果要形容,嗰個水準絕對喺“可以嘅”噉簡單啲講喇。魚肉滑嫩得黎又保持住鮮味,就算叫咗小辣,話晒都係川菜嘛,辣中帶麻,刺激到味蕾一次過過足癮!配菜豐富,芽菜海帶粉絲吸足汁水,整體來講,是個滿足嘅選擇!👌食完個午餐,我個肚囊得嘅,似係吹起咗嘅。😅 心想,九龍城啲美食,真係唔使遠行都食到手軟。紫陽嘅服務亦都係頂尖,雖則忙到飛起,但笑容從未缺席,下次必定要再試過其他款,慢慢品嘗,慢慢享受!🍽️