🔅Cohee🔅粉嶺🔅咖啡店🔅呢個絕對係小編嘅口袋名單no. 1,每次去附近做野辛苦完就會來一個人咖啡,輕鬆一下!飲杯靚咖啡絕對會令人更有動力做野~ 位置係舊粉嶺裁判法院,係青年學院隔離,有次去到仲見到 #毒舌大狀 慶功/記招,餐廳又有法院特別menu,好有趣~🎵俾幾分鐘手足,不如聽住佢點唱嘅 per se 「孤獨之塔」一邊睇呢個post🎵咖啡店咖啡入口好舒服,烘焙感唔太重,好適合做 lunch的 light coffee💕 我曾經叫過奶啡,flat white latte,亦有叫過creamy black,一層咖啡泡配齋啡,多左一重咖啡香,亦令expressio嘅豆香多層次展出,唔錯~食物我都試過唔少~:💠 柚子煙鴨胸配bagel貝果~餐廳處理麵包其實好好,有自己新鮮整嘅酸種麵包 sourdough同 bagel,配上各種toppings,相信係佢嘅皇牌set~今次我揀左煙鴨胸、牛油果、柚子醬,超強配搭!煙鴨胸佢煎過/烤過,所以個脆邊佢處理得好好~💠 慢煮雞胸沙律配柚子醋汁雞胸非常嫩滑,我覺得個醋味唔會太強,沙律份量剛好亦唔會有任何草味~💠 刁草煙三文魚扁意粉非常creamy,三文魚份
🔅Cohee🔅粉嶺🔅咖啡店🔅

食物我都試過唔少~:

💠 柚子煙鴨胸配bagel貝果~

💠 慢煮雞胸沙律配柚子醋汁

💠 刁草煙三文魚扁意粉
非常creamy,三文魚份量都好多,加上食用花,同埋爆汁嘅三文魚籽,好美觀,又好好味~係我自己會再加黑胡椒再調調味,好食~

💠 Injustice 日式溫泉蛋
法庭系列 menu!有呢個叫冤枉嘅蛋料理😂 其實係食gimmick,不過我食得開心

CoHee
網上訂座即賺Rice Dollars
網址: https://s.openrice.com/QrbS0tQaB00~uZ5MGAA
地址: 粉嶺馬會道302號地舖
電話: 66990898
=====================
#毒舌大狀 #聖誕黃店宣傳系列 #咖啡 #咖啡店 #cohee #coffee #hkcoffee #hkcafe #hkgirl #kazyyfanling #kazyycoffee #kazyycafe #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #goodfood #sourdough #bagel #salmonpasta #香港法庭 #舊粉嶺裁判法院 #青年學院 #黃店 #黃色經濟圈