2016-04-23 1264 views
土瓜灣街市熟食區地方雖細,但有多家大牌檔,大部份都大件夾扺食。今日同太太去開,食左個早餐。茶餐廳早餐都係A餐B餐,我叫左個雞扒紅腸多士餐,老婆就叫左個叉燒腸。要推介既係佢地既腸粉,腸粉一般都係卷起,靚靚仔仔。佢地就唔係,慳番d工夫,係用個膠鏟鏟起,所以口感唔係滑一滑,外樣有幾分似潮洲腸粉,除左一般既蔥花同叉燒以外,加入左芽菜,食落又幾特別!雞扒紅腸多士餐就一般般,多士唔夠脆口,烘得唔夠!紅腸雞扒份量多,大大塊,食左一日裏面要食肉既份量,雞皮香脆唔肥,反而覺得佢可以細塊少少,大肉,加多樣配菜好過。奶茶就只屬一般,茶味唔夠濃!不過價錢就好平,咁既份量,你仲想點?

奶茶就只屬一般,茶味唔夠濃!
不過價錢就好平,咁既份量,你仲想點?
2016-04-23
  • 腸粉