2006-07-14
陪人食。叫餐或者飯都好似太多,照舊:唔係雞尾包,就係菠蘿包。菠蘿包依然係有菠蘿茸o係皮度既菠蘿包。唔知係咪「大熱天時」既影響真係咁大,對於一個「灌焦糖漿」既人o黎講,竟然覺得個菠蘿包太乾太甜- 係我口乾乾口淡淡,抑或係我太高估自己既嗜甜度?拍板人叫既蛋牛治下午茶餐加蛋撻,一o黎對我o黎講太豐富,二o黎我覺得D 料唔夠(睇慣o左肥大厚蛋治),三o黎我覺得個保暖櫃已經「煎」乾哂所有野...樓下櫃台貨好似真係好少少。佢係為鹹牛肉而來。作為佢o係蛇竇既第一次,食物對佢o黎講OK,但俾衛生情況同服務嚇親。我係為陪人而來。作為一個老茶常客,衛生同服務對我o黎講OK,但今回樓上食物就唔多OK。有問何為我既心水蛋撻:講o左好多間店,好多種撻,但始終講唔出乜野係我心目中既心水蛋撻。一個好既蛋撻,至少要係一個剛出爐,D 蛋漿仲谷起緊既蛋撻。遇到好蛋撻,原來都要講機緣巧合。
一個好既蛋撻,至少要係一個剛出爐,D 蛋漿仲谷起緊既蛋撻。
遇到好蛋撻,原來都要講機緣巧合。