2022-05-28
近太子地段既花園街或好多人稱為太子酒吧街附近店舖多左唔小食肆·令住附近既觀眾們多唔小選擇·今次見到間好似唔錯既車仔麵😃即管去會一會佢先😋😋1️⃣稻庭烏冬~唐生菜~鮮豬五香蝴蝶腩~騸牯爽滑牛肉~魚皮餃~牛腩汁小辣湯底入口勁淡~再搞搞碗底先飲濃味左小小同帶出辣味·小辣黎講都算辣(應該似中辣)烏冬唔會煮到淋哂👍質地入口爽滑·豬蝴蝶腩食落似牛腩·有咬口但無咩肉味·爽牛肉係幾爽口同有咬口煮得剛剛熟👍不過肉味都係偏淡🥲2️⃣米線~滷水雞腎~蘿蔔~豬紅~滷水日本溫泉蛋~滷水金錢肚~清湯無辣清湯底小小清甜味·雞腎夠入味亦無雪味.大細切得岩岩好·咬落爽口唔係煮過火肉質實實咁·蘿蔔爽口清甜無渣·有落工夫處理唔馬虎·唔小鋪頭會忽視蘿蔔係車仔麵既重要🙄入味無渣既蘿蔔係好正😬溫泉蛋味道同外面食既無特別大分別·可能大家都係工場貨·反而金錢肚同雞腎有比下去既感覺·金錢肚滷水味唔突出·但勝在唔癡牙👍🏻豬紅要比讚👍🏻因為依家大部分食肆會用雞紅溝豬紅·但呢間食出係新鮮豬紅原有既味道加上清湯一齊入口既清甜又能突出豬紅獨有既味道—————————————————☻非專業食評·純個人口味☻
—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻