2019-01-22 96 views
前幾日同朋友去尖沙咀行街,之後行到近尖東個邊,就去左首都商場行,行行下見到有間香港郵意的餐廳,見7點幾時間,但間嘢無乜人,所以就諗住食下飯同hea下。原來呢間香港郵意係自助餐廳,自己買嘢食,自己拎,仲要自己執返個盤同分返餐具,但係我地行到好累又有點肚餓,至在想揾個地方hea,又醫到個肚,所以都照揀。我地每人order左一個意粉,我揀左香草汁菠菜雜菌意粉,而我朋友就係黑松露汁雜菌意粉。先講我個意粉先,個意粉都幾鹹,唔知係味精重定點,食完超口渴,除左鹹味亦食唔出咩特別的味。因為超口渴,所以想問佢拎杯水,但發現佢寫鼓勵飲佢地的咖啡,所以唔提供水,更推銷有氣礦泉水。建議大家真係想試,可以自備水,或者行前幾步去買水,因為唔飲嘢真係唔得。至於我朋友點個個意粉,味道還可以,比我個個好,無我個個咁鹹,但一樣都食到超口渴。總括而言,只要對食物沒有要求,唔追求好味、腎功能好同有帶水,只求揾地方坐,又唔想食同坐麥當當快餐店,先考慮到香港郵意。

草汁菠菜雜菌意粉

黑松露汁雜菌意粉