2022-12-31
清風街天橋,相信港島揸車人士會成日經佢入紅隧。同一時間,佢樓下都有好多不同的好西,每次去都會搵到唔錯的寶藏👀入座時為7時30分,鋪頭已全院滿座,侍應故安排小包廂比我們,細細間,零舍寧靜🤓我哋叫咗 海產細味六杯蠔、廚師發辦壽司(八貫) 、一堆串燒及飲品2杯,整體食物質素同價錢成正比👍👍👍海產細味六杯蠔燒蠔食得多,咁樣用杯裝上,就比較少食,上菜後,侍應更細心介紹原來6隻生蠔用上3款醬汁調製,包括泰式生蝦汁、無酒精Cocktail汁及日本柚子醋,各有特色。生蠔入口大大隻,係唔同醬汁的襯托下,鮮味更出💦💦💦廚師發辦壽司(八貫) 選擇困難症發作,倒不如交比廚師諗🤣 每件壽司都切得十分工整,feel到唔係擺左幾日,新鮮咁即叫即製,個人最推介係吞拿魚及帶子,份外鮮甜🤤串燒厚切豬頸肉:厚度足,肉味濃,必點牛肋串:好似食緊粒狀牛肋骨咁,幾得意雞股:作為勇士,試下d特別野,入口感覺唔錯,似雞軟骨豚肉包雞髀菇:豬肉熟度剛好,包住健康的菇,剛好達至中和效果免治雞肉棒:啖啖雞肉,仲有生雞蛋1隻🤓明太子雞腿肉:燒物配明太子醬都是對的蜜桃烏龍熊茶:大大隻得意小態攤係杯面,愈飲愈有,桃味烏龍茶相得益彰北海道士多啤梨牛
海產細味六杯蠔
廚師發辦壽司(八貫)
串燒
厚切豬頸肉:厚度足,肉味濃,必點
牛肋串:好似食緊粒狀牛肋骨咁,幾得意
雞股:作為勇士,試下d特別野,入口感覺唔錯,似雞軟骨
豚肉包雞髀菇:豬肉熟度剛好,包住健康的菇,剛好達至中和效果
免治雞肉棒:啖啖雞肉,仲有生雞蛋1隻🤓
明太子雞腿肉:燒物配明太子醬都是對的
蜜桃烏龍熊茶:
大大隻得意小態攤係杯面,愈飲愈有,桃味烏龍茶相得益彰
北海道士多啤梨牛乳乳酸:
稍稍偏甜,配上串燒味道剛好,酸酸甜甜,開胃之選,飲料當中更有朱古力碎💞
總體:侍應服務有禮,鋪頭只是天后站5分鐘腳程,唯建議先行預約,因為十分爆滿🙈