2022-05-15
✦ Matcha Mochi 我最喜歡呢款抹茶麻糬曲奇面鋪滿抹茶粉,入面就有煙韌度十足嘅麻糬,特別一讚麻糬好厚身,最後仲要食到抹茶回甘嘅味道👍🏻✦ Walnut 呢款燕麥曲奇係媽媽摯愛吖🥳入口好有口感,有好多脆卜卜嘅燕麥。加上燕麥俾人一種淡淡嘅味道,但呢款燕麥入口脆身,配搭曲奇嘅牛油香,份外出色👍🏻✦ Double Chocolate 喜歡朱古力嘅朋友係必試,將曲奇翻熱,入面有朱古力流心效果,加上店主採用70%朱古力,而非整個曲奇採用100%朱古力,做到甜而不膩嘅效果🥰✦ Raspberry Cream Cheese 賣相好吸引嘅Raspberry Cream Cheese,味道酸酸甜甜為主,非常清新,同時又有一種好口胃嘅感覺😝✦ Apple Crumble 我哋買嘅時候呢款蘋果肉桂剛剛出爐,係超級香噴噴,非常吸引,買個一刻勁想係店舖食埋先走😂肉桂與蘋果份量好平均,曲奇面焗到好脆身,內裏又好有口感,推介必試👍🏻✦ Chocolate Mochi 上回試咗抹茶麻糬曲奇,今次就到朱古力麻糬曲奇,曲奇皮做得好軟熟,仲有一個細緻位係麻糬俾朱古力漿包住,整體朱古力感覺好濃郁,但又唔會太甜,味道調
✦ Walnut
✦ Double Chocolate
✦ Raspberry Cream Cheese
✦ Apple Crumble
✦ Chocolate Mochi
上回試咗抹茶麻糬曲奇,今次就到朱古力麻糬曲奇,曲奇皮做得好軟熟,仲有一個細緻位係麻糬俾朱古力漿包住,整體朱古力感覺好濃郁,但又唔會太甜,味道調得好好
✦ Marshmallow w/ 70% Chocolate 🌟
係呢8款曲奇入面,我最喜歡就係呢款棉花糖朱古力,強烈推介必試🌟🌟🌟曲奇餡入面一層厚厚棉花糖,咬落去嘅時候有「拉絲」效果,中間就夾雜朱古力醬,整個味道非常Perfect! 必定會回購呢款曲奇
✦ Peanut Butter
第一次試花生醬曲奇,同時坊間比較少見嘅味道,估唔到呢款味道好有驚喜,每咬一口曲奇都充滿香濃花生醬味道👍🏻