歌賦街有好多高質餐廳 GIN KA TSU就主打吉列料理 環境以日式設計為主 入到去覺得幾舒適 而且設有吧枱 可以睇著師傅準備食物 幾開揚 少啲信心都吾得丫😌🍤雜錦吉列定食 $368一個人黎食既話一定首推呢個定食 事關可以一次過試到四款炸物👏🏼🔸️海白虎蝦 1隻好大隻 開左邊炸 咁就可以熟得黎又keep到本身食材既質素肉質爽口彈牙 證明好新鮮🔸️帆立貝 1隻帶子都系開左邊 但吾會覺得好厚粉 輕輕咬到吉列既脆脆就到帶子肉 感覺吾到有炸醬 果然高技術想濃味啲可以點埋個他他醬🔸️日本A4和牛 60g有牛腰同牛柳簡 師傅會拎曬兩款肉黎比大家睇下 見到賣相更加好選擇 我就見牛腰比較少食同埋油花更多所以簡黎試下 仲叫左5成熟全部牛都有曬標籤證明系日本牛 一上碟見到粉紅色既牛肉真系流曬口水油脂豐富 而肉味好濃 原味已經超正想多啲花款可以點牛肉汁 加啲芝麻仲香🤤又有蘿蔔漬物 用左柚子醋醃 好清新 解曬膩成個配搭都好用心🔸️日本獅子唐 2條即系青椒仔🤣🔸️牛尾湯真系有牛尾系到 吾油膩之餘仲好重牛肉味 落足料煲🦪吉列牡蠣 $68/2隻採用廣島蠔 好大隻 飽滿 炸醬好薄 炸得緊緊熟 所以入面仲好juicy好滑溜😚🍹金

🍤雜錦吉列定食 $368

吉列牡蠣

🍹金沢湯桶·柚子梳打 $68

金沢湯桶·柚子梳打

💭
真系好高質既吉列料理 可以令食材外面帶來脆脆口感之餘 又冇破壞食物原有既味道同口感 另外每次上枱店員都會作簡單介紹以及食法 幾好服務💯

吉列牡蠣
金沢湯桶·柚子梳打