平時食牛角同溫野菜啲人態度都好好。琴日去到和平飯店,集團旗下嘅上海菜,店員語氣麻麻,上菜時幾乎系擲落嚟。🤪🤪入座無講過有限時,食到一個鐘就暗示要我地走😆😆唉。雖然話堂食多人,但都要有基本專業嘅。環境好似茶樓咁嘈,雖然地方乾淨。味道嚟講如果要概括就系2個字:好淡😆😆可能我比傳統上海菜框住,一食落口唔系想像中嘅味有啲失望😆😆不過淡得嚟,食到佢食材系高質。例如肉會有肉香,雲耳大大片爽口又有啲張力,腐皮卷食到豆香而無臭油味,茶系龍井都幾特別幾香。但系佢話醋香雲耳同年糕就有白烚味、鍋貼就淨系煎咗一面咁。不過好處系食完就無嗝足一晚😆😆推薦嘅菜式系呢個腐皮卷,同埋佢地嘅小籠包🤪🤪🥟🥟小籠包多汁肉香皮唔臭,好似最少伏系佢😆😆