2022-10-21
今日係妹妹生日,於是同屋企人一齊去左旺角八歌仙到食日式火鍋燒肉放題,好好慶祝一返!😝😝我地點左個左A5熊本和王日本和牛餐🐮🐮,材料豐富,有牛三角哦,牛脊峰哦,牛肩胛哦,牛上脾哦同牛上腦,全部燒同淥都好好味,口感煙韌,牛味牛脂濃郁,食到我地流晒口水!除左牛,呢度既豬🐽🐽也很棒棒!五花腩薄切嫩滑,油花分佈均勻,無豬腥味之餘仲好有濃郁豬味!湯底當然亦十分出色!無論係蕃茄龍蝦湯度定壽喜燒🍲🍲,佢地都係鮮甜濃郁,令每樣食材都好入味鮮甜!火鍋配料都很不錯!蔬菜🥬鮮甜嫩綠,蝦🦐滑晶瑩通透彈牙,食得出非常新鮮,扇貝🐚亦新鮮大隻,媽媽對佢讚不絕口!而活魚🐠刺身亦不得了,鮮味都嘩嘩聲!無論淥定燒都非常口感,爽甜無比!食完一輪我地仲未夠喉,我地再食天婦羅炸物串燒同小食!🍤🍢🍡🍗天婦羅炸得外脆內軟,入口彈牙;炸雞翼炸年糕都非常香口,雞翼嫩滑,外皮脆卜卜;年糕芝味濃郁,亦好煙韌;串燒亦醃得非常惹味,燒完好Juicy!麵豉湯亦唔會淡而無味,充滿豆腐香!好飲!總括而言,呢度食物非常高質,服務亦一流,我地下次一定會再黎encore!🥰🥰
食完一輪我地仲未夠喉,我地再食天婦羅炸物串燒同小食!🍤🍢🍡🍗天婦羅炸得外脆內軟,入口彈牙;炸雞翼炸年糕都非常香口,雞翼嫩滑,外皮脆卜卜;年糕芝味濃郁,亦好煙韌;串燒亦醃得非常惹味,燒完好Juicy!麵豉湯亦唔會淡而無味,充滿豆腐香!好飲! 總括而言,呢度食物非常高質,服務亦一流,我地下次一定會再黎encore!🥰🥰