2018-11-11 4292 views
事緣之前有網友send個memu去whatsapp group問有無勇士想試$328任食大閘蟹宴,於是就約埋朋友4個人去試一試任食大閘蟹係咩質素。我地事先4日已經book左枱,星期六都好快有位。酒家唔大,以食飯小菜為主上左一樓見到12枱左右都坐滿晒,hold左一枱比我地。由暹卜事先知我地book大閘蟹所以老板員工都無講d乜就準備晒食大閘蟹工具比我地了。由於係宴會形式,一開始就先比一人一個豬肺湯先,豬肺湯幾好味,飲落無味精有胡椒味同時再半隻乳鴿比我地食住先,嫰滑好食不過真係幾bb,有d唔忍心...再之後就上炸蝦球同時再一人上8隻大閘蟹過我地,叫我地食住先,唔夠再叫就ok,大閘蟹大概2-3兩內偏小型(不過任食都有心理準備)蟹係夠新鮮,好食。 整體都抵食,其實唔怕超標值得再去嘅XD. 當晚仲有另一枱係食大閘蟹餐,聽佢地同老細講,其實都預平均一人食8隻。

2018-11-03