2023-08-09 22 views
假日去左將軍澳搵朋友,朋友話唔煮飯,帶我去食開餐廳,主打一人鍋,真係要試試台式臭臭鍋-餐牌上印有皇冠標誌必點之選!上枱已經嗅嗅香味道,入面有黑血,臭豆腐,香腸,粟米,娃娃菜,午餐肉,牛肉,薯仔,芽菜及韮菜。成鍋都好有豐富感,全部放入一人鍋枱上再加熱,正,湯味點了小辣,湯底香辣濃烈,我今次就點了飯,再倒入湯底變湯飯,好味藥膳豬肉鍋,配粉絲,粉絲吸入藥膳好配合,有蟲草花,花菇,枝竹,薯粉,香腸,蟹柳,豬肉,每樣一人入,好夠飽鹽酥臭豆腐-已經好耐無食,一咬感覺反左泥,用左胡椒,五香粉,鹽,臭得好香,外皮就小小乾,但咬口不錯滿杯百香果-好清新,又不太甜,食飽邊爐可以沖淡下邊爐味道奶香嫩仙草-好滑奶香,小小甜,配入滑嫩仙草,飯後甜品之選👍🏻🥰
滿杯百香果-好清新,又不太甜,食飽邊爐可以沖淡下邊爐味道
  • 招牌臭臭鍋
  • 藥膳豚肉鍋