2024-07-26
📍好少會過嚟馬鞍山 行經見到有新開張優惠🥳 午市90分鐘吃到飽套餐 做緊2人同行 1人半價promotion🔥 餐廳主打台式1人小火鍋 有8款秘製湯底可以揀 裝修簡約光猛 空間感十足 全程都播緊台灣流行曲 好有feel! 🌀 澳洲200日純穀飼牛 90分鐘吃到飽套餐 套餐包括多款豬牛羊肉類+ 前菜+ 台式滷水小食+ 台式炸物🍤 亦設有自助蔬菜🥬及丸子類區域~ 最值得讚係 除咗免費區飲品之外 仲配有 1️⃣杯台式手搖飲品🙋🏻♀️🔅 湯底: QQ骨膠原湯底 & 麻痺鴨骨膠原湯底用咗大量豬骨+雞骨熬製而成 豬骨湯頭鮮甜濃郁 配搭菜/肉都好適合 保持到食材嘅原味! 麻辣湯底用咗秘製香料 辣度幾高 不過做到麻辛香3種層次 好惹味🤤🔅 肉類包咗多款肉類 有一鼎/ 澳洲200日純穀飼牛/ 特級牛舌/ 澳洲黑安格斯封門柳/ 丹麥梅花肉/ 澳洲草飼羊/ 台南花雕雞...竟然有2款穀飼牛供應 因為飼料以大麥同小麥為主 油花分佈更平均同多 口感更加軟嫩 我就鍾意個豬五花 肥瘦適中無羶味 配麻辣湯底超好食! 🔅 前菜及台式炸物小食有齊各款夜市小食 鹽酥雞/甜不辣/地瓜球/台式小香腸/台南獅子球等🙌🏻 炸物都炸
🌀 澳洲200日純穀飼牛 90分鐘吃到飽套餐
🔅 湯底: QQ骨膠原湯底 & 麻痺鴨
🔅 肉類
🔅 前菜及台式炸物小食
有齊各款夜市小食 鹽酥雞/甜不辣/地瓜球/台式小香腸/台南獅子球等🙌🏻 炸物都炸得香口脆身 特別推薦九層塔花枝丸 帶有獨特九層塔香氣😻 而且全部都係一人份量剛剛好 可以試多幾款口味
🔅 自助區蔬菜及丸子類
乾淨企理 蔬菜都幾新鮮 仲有豆苗同水種菜! 除咗各類台式丸子 仲有王子麵/ 刀削麵拎 如果唔啱都仲有台式滷肉飯 個滷肉汁入口帶甜不死鹹!
🔅 黑糖珍珠牛乳 & 香水爆檸
黑糖珍珠牛乳做出焦糖表層 奶味香濃 珍珠煙韌🧡 而香水爆檸用上新鮮檸檬製成 飲到啖啖檸檬果肉 清涼感十足~ 唔夠仲有食多支芒果雪糕😂