2022-06-02
最近晚市堂食重開,終於可以久違地約朋友去烚下烚下,今次揀咗呢間位於荃灣嘅台式火鍋店 - 湊湊火鍋,餐廳將台式茶飲同火鍋結合,呢個concept幾得意湯底款式都幾多,可以加鴛鴦或者三拼湯底,我地今日就揀左台式麻辣鍋拼酸菜白肉鍋.🥢美國特選級牛小排 - 打邊爐緊係唔少得肥牛,牛方面我地想食靚啲,所以揀左美國特選級牛小排,油脂分佈好靚,入口濃濃嘅牛味,口感都好軟腍,真係非常高質,份量都好合理,對得住呢個價錢👍👍.🥢企鵝丸 - 幾乎每枱都有叫呢個,造型賣相勁可愛💯放落個鍋度好似見住佢地去游水咁,用墨魚漿整成,睇得又好食😋.🥢梅子果凍 - 自家製既梅子果凍做甜品,甜度適中,酸酸甜甜既口感好清新.另外值得一提嘅係店員服務態度都好好🥰知我地第一次黎食推介我地揀啲必食既item,食到咁上下又送上乳酸沙冰,酸酸甜甜透心涼,呢間火鍋店一定會再嚟食,鐘意打邊爐嘅朋友仔都快啲嚟試下啦👍🏻
另外值得一提嘅係店員服務態度都好好🥰知我地第一次黎食推介我地揀啲必食既item,食到咁上下又送上乳酸沙冰,酸酸甜甜透心涼,呢間 火鍋店一定會再嚟食,鐘意打邊爐嘅朋友仔都快啲嚟試下啦👍🏻