2018-08-29 111 views
荃灣大輝雄中心一向食肆臨立,今日同朋友試一間叫台式養心火鍋店,朋友話呢度裝修古式古香同湯底已經夠特別。入到去果然無介紹錯,店鋪有很多同花屏風,互相重疊,井井有條,互相交錯,形成廂房,啱哂六至七人朋友,可以自成一角,私隱度高。講反個湯湯底,全部都好似好補身。我地就揀咗寧神養心鍋$160 ,以川芎、天麻、當歸、鮮魚、豬肉、鮮雞熬成、藥材味濃但味道甘甜,啱哂想進補朋友。火鍋配料送來前,我們都搶著喝湯,湯底落足料熬製,幾款湯都可以在打邊爐之前都可以先品嘗飲用。肉類及菜十分新鮮不在話下,手工丸類更加是彈牙美味。叫咗一份貢丸、特別的黑松露蝦丸,極品水餃及炸芋頭片,芋頭粉度好正,入口即融。我地叫左一份霜降肉眼肥牛,肥瘦適中。當然仲有蔬菜拼盤同鴨血啦最後仲有湯水芋圓送㖭,我地已經決定咗下次再黎,測試其他湯底,我地仲發現原來七點半前埋單有半價優惠。

講反個湯湯底,全部都好似好補身。

我地叫左一份霜降肉眼肥牛,肥瘦適中。

當然仲有蔬菜拼盤同鴨血啦