2K
2023-07-29 747 views
湯•米臭臭鍋口味推陳出新,多款新穎配搭讓客人選擇😋見到臭臭鍋有烤魚🐟選擇 即刻心心眼😍😍😍仲可以揀辣度 我揀左大辣🌶🌶🌶辣得好過癮👅====—====—====—====—🍲招牌臭臭鍋($98)🫓臭豆腐、🐄牛肉片、🖤鴨血、🐷滷大腸、🍢台灣貢丸、🥬娃娃菜、👂🏻雲耳、🌱金針菇、🍄鮮冬菇、🥠豆腐、🌽粟米、🥔炸薯仔、🥖炸枝竹、🍡鳴門卷臭臭鍋配料非常豐盛,配料滿滿的還擺得非常精美,配埋的湯底好惹味,我同朋友都忍唔住邊吃邊飲湯,配埋粉絲一齊食好正😜🐟巴蜀烤魚鍋🌶️($103)🐟鯇魚、🥬娃娃菜、👂🏻雲耳、🌱金針菇、🍄鮮冬菇、🥠豆腐、🌽粟米、🥔炸薯仔、🥖炸枝竹、🍡鳴門卷、💚香菜烤魚輕輕炸過,外層帶點香脆,肉質嫩滑,浸在香辣湯底上更是無得頂,鍋的底部蓋住了多款蔬菜及配料,愈滾愈入味。🦐泰式海鮮鍋🐙($103)🦐鮮蝦、🐚青口、🍅蕃茄、🥬娃娃菜、👂🏻雲耳、🌱金針菇、🍄冬菇、🥠豆腐、🌽粟米、🥔炸薯仔、🥖炸枝竹、🍡鳴門卷、💚香菜泰式海鮮鍋是冬蔭公湯底,酸酸辣辣,非常香口,配以鮮蝦、青口等海鮮,新鮮美味,配料索左冬蔭公味道都好正👍🏻所有火鍋仲配有粉絲/白飯,亦可以加錢轉肉燥飯,個人比較推薦粉絲,索曬湯汁的辣香味道超

====—====—====—====—
🍲招牌臭臭鍋($98)

🐟巴蜀烤魚鍋🌶️($103)

🦐泰式海鮮鍋🐙($103)

所有火鍋仲配有粉絲/白飯,亦可以加錢轉肉燥飯,個人比較推薦粉絲,索曬湯汁的辣香味道超好味,食多幾碗都得。

店內提供調味架,提供蒜蓉、七味粉、沙嗲醬、豆瓣醬和豉油,非常體貼。

除左火鍋之外,仲有有火鍋配料追加,仲有小食同台式飲品,選擇很多。

🧀芝士茗茶
芝士茶王8號($36)

🍑特調茗茶
水蜜桃綠研($26)
====—====—====—====—
📌店名:湯•米‘
📍地址:將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖
2023-07-28
$150 (Dinner)