2020-04-19 200 views
嚟到藍色新城市廣場,勁少黃店,雖然附近得呢一間要等位,但係反而覺得安慰,起碼同路人一齊撐住黃色經濟圈🌝我好鐘意點小食,麻辣蓮藕,爽脆少辣,開胃滷水大腸,大腸洗得好乾淨,好入味,好欣賞伴碟嘅蒜蓉,好有辣勁🥰 個滷水好正,係果種好正宗嘅台灣味道,冇得去台灣,食住呢個頂住先朋友點左鹽酥排骨飯,痴咗一舊排骨嚟食,外脆內軟,唔錯,不過我個鹽酥雞扒好食啲,因為我今日一心想食雞🤣兩個飯好似樣🤣皮薄喊靚,好食😋朋友話唔鐘意個滷肉肥咗d,但我鐘意播🥰咸魚青菜各有所愛我食食吓飯成支匙羹飛咗落地下,唔該曬侍應妹妹,好快手拎過一隻比我😊朋友話台灣人教黑糖奶茶走糖加珍珠紅豆,用紅豆甜味代替糖水張相又影到d手指好清楚😅不過由於我太飽了,都係唔好食咁多渣好啲,黑糖奶茶加珍珠,但其實我想飲黑糖鮮奶,不過冇🌚,好彩奶茶都好飲,重點係珍珠好食😋

我好鐘意點小食,麻辣蓮藕,爽脆少辣,開胃

麻辣蓮藕

滷水大腸

酥炸排骨飯

兩個飯好似樣🤣

鹽酥雞扒飯

朋友話台灣人教黑糖奶茶走糖加珍珠紅豆,用紅豆甜味代替糖水

張相又影到d手指好清楚😅

黑糖奶茶走糖加紅豆珍珠