2021-09-05 23 views
*你或妳都要來吃*近期文青新寵,台式小清新餐廳。Menu上好多野都好吸引😍尤其是蛋餅~~ 見二人餐好豐富,涵括大家想食嘅嘢,緊係揀呢set。上菜速度都好快👍,而且真係好多份量,女仔要三個人先食得曬,男士兩個應該都勉強食得曬嘅;先講蛋餅:芝士粟米真係最佳配搭🤤香港做得好嘅蛋餅唔多,你妳可以打入我認為嘅top 3!魯肉飯係瘦肉為主,我聽聞台北嘅滷肉飯就肥肉多啲,台南就用瘦肉,你妳應該係行台南風格,魯肉汁甜甜哋,而蝦捲湯都似台南式多啲,蝦捲有4件,share啱啱好😅 牛肉湯手工麵好特別!同坊間好多牛肉湯唔同,似藥膳味,應該下了一番功夫研究,牛肉湯係出乎意料好飲呢!麵質煙煙韌韌,牛肉有三大舊😋重點黎啦🤩,二人餐跟一個小食拼盤,包括勁耐冇食過嘅台灣香腸(超懷念),炸花枝丸(正呀),椒鹽四季豆,仲有比較少見嘅香芋海鮮餅,份量一啲都唔輕手,每一樣唔止得一兩舊,完全係勁量二人餐,呢盤野先令人滿足啊😌😌。二人餐甜品係兩球芋泥,落埋紅豆同煉奶,係一份營養甜品!不過同行朋友們戰鬥力強,一於叫盡佢!追加芝士炒蛋芋泥吐司同仙草大滿貫,一次過食哂所有台灣名物😈芋泥吐司嘅芋泥多到滿瀉,搭埋芝士同炒蛋原來好香;仙草大

*你或妳都要來吃*

二人餐甜品係兩球芋泥,落埋紅豆同煉奶,係一份營養甜品

不過同行朋友們戰鬥力強,一於叫盡佢!追加芝士炒蛋芋泥吐司同仙草大滿貫,一次過食哂所有台灣名物😈芋泥吐司嘅芋泥多到滿瀉,搭埋芝士同炒蛋原來好香;仙草大滿貫係乜都有,正好解一解小食拼盤的熱氣,呢一餐就完美落幕👏👏