2017-12-16 283 views
【小王牛肉麵】,我依稀記得自己好耐以前食過一次。今次係第二次,主打台灣菜,一開始掙扎左好耐要單叫定食二人餐,最後選擇左二人餐。叫左香辣牛肚粉皮,鹽酥拼盤,鳳梨黑醋骨,蒜子魚湯娃娃菜(漏影相),飲洛神花山渣茶。兩個白飯😂唔記得係咪附送定另計,因為我都食左一兩個星期先有空閒時間寫下。鹽酥拼盤有雞粒,有豆腐,調味唔錯,唔會過鹹 ,但雞粒比豆腐粒稍遜。雞粒炸粉較多,肉質較韌。鳳梨黑醋骨味道係似咕嚕肉個種,酸酸地,青椒依舊只係裝飾,冇咩味道可言。黑醋骨好食,但每一舊都會有骨,有時啲骨都有啲尖,要慢慢食。我都唔小心整損左😑。菠蘿甜味較酸味重,係幾好食。香辣牛肚粉皮辣味可接受,主要係香,唔係辣。牛肚腍入味,比街邊牛雜好食。粉皮有通透感,食落係有咬口的腸粉,但唔似腸粉個種質感,可能加入左薯粉🤔?粉皮感覺幾新鮮。魚湯娃娃菜,係灼菜,較健康,娃娃菜比較吸水,充滿魚湯味,算唔錯。洛神花山渣飲品要另外加錢,視乎叫邊種飲品加幾多,店員會講。我認為如果少冰會更好飲,洛神花配山渣,味道上有層次感,幾特別,一開始飲到洛神花,之後係山渣味。當你飲到中段,因為冰融化,味道好淡,似飲無味冰水。晚飯二人餐價錢🤔加一,大約22

鹽碟拼盤

鹽酥拼盤

鳳梨黑醋骨

鳳梨黑醋骨

菠蘿甜味較酸味重,係幾好食。

香辣牛肚粉皮

香辣牛肚粉皮

辣味可接受,主要係香,唔係辣。牛肚腍入味,比街邊牛雜好食。

洛神花山渣

飲品要另外加錢,視乎叫邊種飲品加幾多,店員會講。

晚飯二人餐價錢🤔加一,大約220,如果冇記錯。(根據男朋友記憶)
因為要出去外面俾錢,所以冇另外一張單附價錢。

晚飯時間,經常要搭枱坐