2022-04-27 29 views
最近好多人都講緊呢間台灣過江龍,主打新鮮是令水果茶,或者台灣愛文芒系列等等。朋友仔都試過話好飲,一見經過就買咗兩款都係推薦精選top 5入面嘅試試。完全自費!朋友介紹話好飲就去一試真偽😆😆😆▪️台灣愛文芒果沙冰 $48 (無糖)呢款分三層,上層係愛文芒果沙冰,中層係愛玉凍,底層係粒粒芒果肉。上層嘅沙冰打到算綿密,唔會咬到一粒粒冰,帶點甜。中層愛玉凍帶點甜,好滑好Q彈,一吸就滑到喉嚨。下層芒果粒微酸,但配埋上兩層,甜酸度個人覺得啱啱好,又可以食到芒果本身嘅味,而且口感豐富,飲完呢杯有飽腹感架😋😋😋🙌🏻推▪️台灣愛文翡翠 $38 (微糖,少冰)喜歡飲茶嘅朋友仔可以一試無糖,因為佢茶味幾出幾濃架🫣🫣但個人覺得無糖就差啲啲嘢咁嘅,微糖好飲啲。綠茶配愛文芒果粒,有果肉食之餘,仲可以解渴,味道清新,好啱夏天👍🏻👍🏻

▪️台灣愛文芒果沙冰 $48
(無糖)