2022-04-19 66 views
太耐無去旅行,好掛住台灣味道!好彩依家香港係世界邨要搵食唔難,最近燈籠滷味係中環開左分店,材料係台灣直送,百分百還原台灣味!睇得出餐廳裝修上好用心,亦有唔少打卡位,嚟到絕對要影番幾張相!我同朋友大約1點多嚟到人流唔算多,不過疫情關係想外賣番去食。午市設有套餐,價錢約$80,還奉送古早冬瓜茶!點了套餐A,材料有牛筋肉、大腸、甜不辣、花干、花椰菜,非常豐富!特別是頭二樣滷得入味,甜不辣也是推薦的!每次食滷味也會必點王子麵(加底),麵條索晒滷味汁!套餐C,材料有雞翼、鴨胗、麻吉燒、黑木耳、椰菜。叫套餐的好處就是每樣都食到,個人覺得全部都不錯!飲品方面,古早味冬瓜茶清甜解渴,食完滷味後喝一口減去幾分油膩感!

TakeAway