2016-02-08 458 views
和家姐行花市 迫了好幾個鐘 拎住一袋二袋 要搵個舒適地方抖抖。佢係港島區的朋友 帶左我去登龍街搵食。盲摸摸 抬頭睇見邊個招牌合眼緣 就隨心去左JK Kitchen 一開𨋢見到餐廳簡潔舒適 有卡位 毫不猶豫入去抖抖。 原來是台灣x越南菜的餐廳 幾得意。係花市都掃左一輪街 所以唔係太肚餓。輕食就好。 牛油雞翼 係我的必食越菜。一碟五隻 炸得幾金香 皮脆 滿溢牛油味 肉質不算老 少量蒜蓉在雞翼上面 但我個人比較喜歡香濃蒜蓉的牛油雞翼 如果蒜香可以加碼 就更perfect 台灣牛肉麵 湯底好清 散發淡淡肉香 配上菜心 我鐘意喎。牛肉炆得好軟熟 新鮮香濃牛味 麵條係粗身既 有咬口 正! 朱古力窩夫 賣相不錯的心心形狀。配上香滑朱古力雪糕(雪糕好濃好好食 如果可以更大球 會更讚)窩夫同平時常見既厚身款唔同 薄薄香脆 有蛋香。幾特別而且唔會太飽。隨心選擇的小店 都幾滿意。
原來是台灣x越南菜的餐廳 幾得意。

係花市都掃左一輪街 所以唔係太肚餓。輕食就好。
牛油雞翼
台灣牛肉麵
朱古力窩夫

隨心選擇的小店 都幾滿意。
牛油雞翼
台灣牛肉麵