2021-09-26 92 views
最近行街經過鳳德邨,同朋友見到呢一間台式飲品店。見天氣熱又口渴,就每人嗌左杯🥰 而且呢一間茶飲店仲有一個打卡花花corner位,可以企係度慢慢飲。原來呢間茶飲店大有來頭,係台灣同mister donuts 合作,仲被喻為台北「最強手搖飲」添😆合集霜降厚奶拿鐵 $30 (加黑糖粉圓 +$4)呢一杯係店員推介,原來呢一杯拿鐵有齊奶蓋同厚奶係入邊,一次可以滿足兩個願望😋 口感豐富同味道都充滿着奶香,我覺得奶味會比較重,而奶蓋就鹹鹹地😚 另外再加咗黑糖粉圓,即係珍珠🧋珍珠食落煙韌QQ,唔會太冧,每一粒粒都被黑糖漿包住。滿滿鮮柚多多 $33鮮柚夠晒果香,幾欣賞佢嘅層次感,明顯見到三層,層次分明。中間一層係新鮮西柚子,底層就係益力多🤪 另外佢用咗新鮮水果汁製成,而且店舖用自製果漿,唔會有假甜感覺。整體酸酸甜甜,夏天飲啱晒🤤燕麥鮮奶可可 $30呢一杯同樣層次分明,見到鮮奶同可可分明,底層仲有粒粒燕麥🤓 燕麥增添口感,可以吸收到可可,有軟韌口感,加上膳食纖維豐富,無咁多罪邪感🤪 可可味道濃郁,唔會太甜🍫原來店舖用嘅糖全部都係自熬製蔗糖或果漿,唔會有化學食品,飲得安心啲,幸福啲😙下次嚟可以試吓佢哋嘅熱門

合集霜降厚奶拿鐵 $30 (加黑糖粉圓 +$4)

滿滿鮮柚多多 $33

燕麥鮮奶可可 $30

原來店舖用嘅糖全部都係自熬製蔗糖或果漿,唔會有化學食品,飲得安心啲,幸福啲😙下次嚟可以試吓佢哋嘅熱門健康果酪飲品🙆🏻‍♀️ 店員態度友善
TakeAway