2018-07-17 24 views
依家潮流新出左一種火鍋叫做臭臭鍋,今日難得經過尖沙咀,竟然比我見到一間新開嘅臭臭鍋,咁我就梗係要入去試下啦。等我就睇吓佢有幾臭先。裝修簡單清雅,而且座位闊落吾會好迫。叫咗個餐前小食鴨舌,鴨舌好入味,滷水汁好濃,鴨舌爽脆彈牙,而且帶有少少微辣,真係食到停唔到口。今次我叫嘅鍋係麻油雞鍋,一上枱就已經香噴噴,人哋話台灣人食麻油雞會好補,就等我好好咁補下先。成個鍋都充滿麻油嘅香味,湯底鮮甜,而且個火都好夠力,一路滾一路食真係好正而且佢啲材料好多,真係兩個人都食唔晒,雞肉又滑,配料好新鮮,我同朋友食到連湯都唔剩一滴,真係可以好好咁補下啦佢嘅招牌飲品係呢個盆栽奶茶,香甜嘅奶茶上面配上朱古力餅碎,口味真係好夾,而且夠晒冰凍又唔會好甜,朋友嘅巨峰梳打都好夠味,而且加入左椰果口感更加充滿層次
裝修簡單清雅,而且座位闊落吾會好迫。