2022-12-15
見到網民大讚呢間“街頭火鍋”充滿特色小食同埋罕見嘅火鍋配料, 尤其係豬天梯同極品第一刀。於是小編今次決定為呢兩樣嘢而來。🚘❤️火鍋湯底:台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐全鮮紅色係幾吸引嘅,上面滿滿辣椒,加上會索汁嘅硬豆腐係愛辣之人必選。❤️火鍋配料之一:厚切牛舌芯都算係牛比較罕見嘅部位。一碟分量都幾多,有成十五塊。食落去特別淋滑,算鮮甜。❤️火鍋配料之二:極品第一刀小編都係第一次試呢個第一刀。就咁睇佢嘅外貌係肥肉居多嘅。鍾意食肥豬肉嘅人應該都幾啱。不過熟咗之後又唔係想像中咁油,肥膏之中有啲肉地都幾鮮嫩可口。❤️火鍋配料之三:豬天梯真係難得一見。其實佢係豬口腔內上顎連接牙銀嘅肉,係一塊軟骨。平時街邊真係唔覺邊度有得買。食落嘅質感係脆嫩嘅感覺,都幾值得一試嘅。食物質素:7.6/10食物款式:9.6/10環境:7.8/10地區:8/10推介度:8/10
❤️ 火鍋湯底:台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐
全鮮紅色係幾吸引嘅,上面滿滿辣椒,加上會索汁嘅硬豆腐係愛辣之人必選。 ❤️ 火鍋配料之一:厚切牛舌芯
都算係牛比較罕見嘅部位。一碟分量都幾多,有成十五塊。食落去特別淋滑,算鮮甜。 ❤️ 火鍋配料之二:極品第一刀
❤️火鍋配料之三:豬天梯
食物質素:7.6/10